Spillmaskin med GPS snart klar

Game Boy og N-Gage vil snart få konkurranse fra Windows-baserte Gametrac.

Game Boy og N-Gage vil snart få konkurranse fra Windows-baserte Gametrac.

Britiske Gametrac ventes til høsten å lansere en ny spillkonsoll lommestørrelse. Dette vil bli en direkte konkurrent til Nintendos Game Boy-serie og Nokias N-Gage. Ifølge Ny Teknik vil enheten primært rettes mot barn i alderen syv til femten år.

I likehet med N-Gage, vil Gametrac ha støtte for mobiltelefoni, men det skal ikke være mulig å snakke med den. Derimot vil mobiltelefonistøtten kun benyttes for å sende og motta MMS- og SMS-meldinger. I tillegg støtter enheten WAP og GPRS, noe som gjør det mulig å laste ned spill fra ulike tjenester.

Gametrac vil ha en fargeskjerm med oppløsning på 240 x 320 piksler på 2,8 tommer, grafikken skal være 3D-akselerert og benytter spillmotoren Mophun fra svenske Synergenix.

Gametrac skal kunne spille av MPEG-4-basert video og lyd i formatene MP3, MIDI og WAV, samt Microsofts Windows Media-formater. Operativsystem i spillkonsollen skal være Windows CE, mens prosessoren er en 400 MHz ARM9-brikke fra Samsung.

Spillkonsollen skal ha et innebygd digitalkamera for stillbilder, en kortleser for Secure Digital (SD) minnekort og ha Bluetooth Class 2-støtte slik at flere brukerne av flere enheter kan spille mot hverandre.

Det som likevel skiller denne enheten mest fra konkurrentene, er støtten for posisjoneringssystemet GPS. Dette skal kunne brukes både av Gametrac-brukeren for å navigere sammen med kart som vises på skjermen, men også for å tilby foreldrene til brukerne en webtjeneste hvor de på et kart kan se hvor barnet, eller i hvert fall spillkonsollen, befinner seg.

En fungerende prototyp av Gametrac ble vist fram under CeBIT-messen som ble arrangert nylig, mens det ferdige produktet ventes å bli klart i mai, hvis alt går som det skal.

Ifølge Ny Teknik er planen å lansere Gametrac i Europa og USA til høsten. Prisen vil trolig bli i underkant av 2000 kroner.

Til toppen