Spillmaskinene presser ut PC-en

PC-en taper terreng som spillmaskin.

PC-en taper terreng som spillmaskin.

At PC-er taper kampen mot spillkonsoller er er dårlig nytt for en rekke leverandører, blant annet Intel. For det er spill som er de mest krevende programmene som kjøres på PC-er. Spill er derfor en av drivkreftene bak et høyt salg av stadig raskere prosessorer. Et lavere salg av spill rammer også leverandører av grafikkort.

Ferske tall fra Entertainment Software Association i USA salget av spill til spillemaskiner økte med fem prosent i forhold til året før og endte opp med en omsetning på 5,8 milliarder dollar. Til sammenligning falt salget med PC-spill med 14 prosent til 1,2 milliarder dollar mot 1,4 milliarder dollar året før.

Det totale salg av spill på maskinvare, programvare og tilleggsutstyr falt med 2,7 prosent til 10 milliarder dollar i 2003 mot 10,3 milliarder dollar i 2002.

Tallene fra ESA forteller at det selges mindre voldsspill enn hva mange kanskje antar. Salget av voksenspill (spill med 16-års grense) som har falt til 11,9 prosent i 2003 i forhold til 13,2 prosent i 2002. Dette utgjør et fall i omsetningen på 77 millioner dollar, fra 910 millioner til 833 millioner. Av de 10 bestselgende spilleenhetene som ble solgt i fjor, var bare én av dem voksenspill.

Ifølge Electronic Arts er "The Sims Superstar" som var det mest selgende PC-spillet i fjor.

Til toppen