Spillselskap vil ha norsk IT-kompetanse

BetOnBet vokser i rakettfart, og girer nå opp utviklingsteamet her i Norge kraftig.

BetOnBet vokser i rakettfart, og girer nå opp utviklingsteamet her i Norge kraftig.

BetOnBet er en odds-børs (betting exchange) som opererer med lisens i England, men eies av det norske investeringsselskapet BetOnBet Holding AS.

Selv om Norge har klare begrensninger for nettspill, ønsker BetOnBet å styre IT-aktivitetene fra Norge. Her ligger både spisskompetansen på IT og den kommersielle legningen, mener selskapet.

- Vi vurderer norsk IT-kompetanse som best blant de nedslagsfeltene vi opererer i som er England, Luxemburg, Malta og Danmark, forteller daglig leder Geir Kjærsnes til digi.no.

Nå vil BetonBet utvide den norske avdelingen fra 15 til mellom 20 til 25 personer.

Selskapet ønsker erfarne konsulenter med .net kompetanse, men Kjærsnes utelukker heller ikke at det kan være aktuelt å ansette nyutdannede.

Flere høyskoler og universiteter i Norge tilbyr i dag bachelor- og mastergrad i spillutvikling.

For nettspill er en nisje som på mange måter fortsatt bare er i støpeskjeen. Selv om BetonBet ble etablert i 2001, var det først i 2004 forretningen virkelig tok av med nettpoker som det store nettspillet.

Kjærsnes er lite villig til å oppgi noen omsetningstall, men antyder til digi.no at spillselskapet vokser med 10 til 15 prosent måned for måned og med 3000 nye brukere innen sitt nedslagsfelt.

1000 av disse kommer fra Norge, anslår Kjærsnes. En pokerspiller kan raskt tjene millioner på ett år, og den typiske spilleren er mellom 25 til 40 år som er godt utdannet og har et profesjonelt forhold til spill, mener Kjærsnes.

BetonBet tror oddsspill vil gjøre det samme med spillmarkedet som det eBay har gjort med varehandelen, og at vi kan framover kan forvente en eksplosiv utvikling.

Spillselskapet har blant annet gjennom hele Idol-sesongen operert med odds på hvem som skal stemmes ut i hver runde.

    Les også:

Kjærsnes mener Norge ligger langt fremme på teknologi innen alt fra generell IT til mobilteknologi.

Foreløpig er det meste av spill idag kun tilgjengelig på Internett, men Kjærsnes tror mobilspill framover vil få en sterk utvikling. Dette gjelder for eksempel live betting. Spilleren kan i prinsippet sitte på en fotballkamp og forhåndstippe resultatet.

Nordmenn er kunnskapsrike og er en god målgruppe for BetonBet, mener Kjærsnes. Oddsspiller er litt som å være investor på børsen: Du må følge med. Du må ha kontroll på lagoppstilling, skader, gule kort, form og bane.

- Vi er dessuten flinke til å bruke penger til ikke alltid nyttige ting. I motsetning til svenskene ligger nordmenn på topp for eksempel når det gjelder å bruke penger på innholdstjenester som ringetoner og logoer, sier han.

Til toppen