Spinner fiber raskere enn planlagt

Enitel regner med at selskapets nasjonale fibernett på tilsammen 6.500 km skal være ferdig allerede til høsten. I sommer skal strekningen Lillehammer - Trondheim gjøres klar. Selskapet mener fibernettet er et av selskapets sterkeste argument i kampen om nye mobillisenser.

Enitels telenett er etablert på under tre år og knytter sammen 70 byer og tettsteder fra Tromsø og sørover.

Administrerende direktør i Enitel, Øyvind Hauge mener selskapets bredbåndsnett, sammen med 250 antenneplasser for plassering av mobile basestasjoner som ble kjøpt sammen med Telia Norge i desember i fjor, gjør Enitel svært godt posisjonert for tildeling av UMTS-mobillisenser.

- Vårt bredbåndsnett gjør oss i stand til å levere det UMTS-teknologien krever. Et UMTS-nett i Enitels regi fører dessuten til at Enitel får et nett av bredbåndskvalitet som når helt ut til sluttbrukere over hele landet, hvor den siste strekningen dekkes av mobilnettet. Et UMTS-nett er samtidig en naturlig videreføring av Enitels satsing på mobiltelefoni. Allerede til høsten kan Enitel tilby mobile tjenester, ved hjelp av samarbeidsavtalen med NetCom som ble inngått i april. Våre kunder får ved dette muligheten til å ha hele sitt kundeforhold hos Enitel, sier Hauge.

Selskapets kundemasse består i dag av 19 000 bedriftskunder og 250.000 privatkunder, skriver selskapet i en pressemelding. Enitel benytter de norske energiverkenes infrastruktur til å etablere telenettet. Ved å spinne fiberoptiske kabler rund kraftlinjene har Enitel raskt og rimelig etablert et nasjonalt fibernett.

Enitel disponerer også en fiberkabel mellom England og Norge fra Kårstø i Rogaland til Lowestoft i Sør-England. Selskapet har også tilgang på en internasjonal ringstruktur som knytter sammen London, Amsterdam, Hamburg, København, Stockholm og Oslo.

Til toppen