BEDRIFTSTEKNOLOGI

Spioner lager hackersikker PC

NSA, USAs elektroniske spioner, planlegger å ta i bruk programvare som skal gi dem helt hacker-sikre datamaskiner.

2. feb. 2001 - 14:45
National Security Agency har som USAs elektroniske spioner bruk for helt sikre datasystemer. Dette har hittil vært ordnet med såkalte luft-gap-systemer. Utrykket betyr rett og slett at det er et luft-gap mellom en serie maskiner under pulten til hver ansatt. Ansatte bruker dermed helt forskjellige maskiner og nettverk til å arbeide med mer eller mindre hemmelig informasjon.

Enkelte ansatte har hele seks PC-er, forteller NSA til nyhetstjenesten ZDnet. Nå planlegger selskapet et smartere system som vil gi enorme reduksjoner i deres IT-kostnader og strømforbruk.

NSA henter hjelp fra programvareselskapet VMware Inc.. Selskapet lager systemer som lar Linux-brukere bytte mellom Windows og Linux uten å omstarte maskinen. Windows blir lurt til å tro at den styrer maskinen gjennom en såkalt virtuell maskin-teknikk. De forskjellige operativsystemene bruker hver sin harddisk eller harddisk-partisjon og har ingen kontakt med hverandre.

digitoday.no har tidligere skrevet om VMware - Les saken her: Kjør flere operativsystemer samtidig

Nå skal VMware utvide dette system til å la brukere bytte mellom flere kopier av flere operativsystem samtidig - på en og samme datamaskin, skriver ZDnet.

Systemet skal kjøres på toppen av en sikker Linux-versjon som NSA arbeider med. Les mer her: Storebror lanserer sikker Linux

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.