Spionvare-spreder saksøkt og gir seg

Amerikanske myndigheter har vunnet sin første seier i kampen mot spionvare.

Amerikanske myndigheter har vunnet sin første seier i kampen mot spionvare.

En av de aller største og mest aktive leverandørene og sprederne av spionprogramvare i USA legger nå ned sin virksomhet.

FTC saksøkte Sanford Wallace i oktober som en testsak på om man klarer å stoppe spionvareselskaper. FTC har ikke vunnet en endelig seier i det som er en komplisert juridiske prosess, men nå dreier trolig saken seg mest om erstatningsbeløp.

Dette er den første av amerikanske myndigheters kamp mot spionprogramvare - programvare som installeres uten godkjennelse og som så viser uønsket reklame.

Wallace og hans to selskaper, Seismic Entertainment Productions og SmartBot.Net er en av de mest kjente operatørene i dette markedet, skriver Cnet.

Wallace har gått med på å stoppe spredningen av spionprogrammer som en del av et forlik med det amerikanske konkurransetilsynet FTC.

Wallace og hans selskaper smitter PCer gjennom en spesielle type bannerannonser. Når brukere av Internet Explorer besøker nettsteder med de spesiell bannerannonsene, blir deres maskiner smittet.

Infiserte brukere får vist store mengder annonser for - ironisk nok - Spy Wiper og/eller Spy Deleter, to programmer som skal fjerne nettopp spionvare, skriver Cnet.

Til toppen