Spiste og drakk på Siemens regning

Skattetopper fikk middagsbesøk for kvart million kroner.

Spiste og drakk på Siemens regning

Skattetopper fikk middagsbesøk for kvart million kroner.

Oslo (NTB): Sjefer i Skatteetaten fikk påspandert 20 middagsbesøk for til sammen nesten en kvart million kroner i de årene Siemens forhandlet fram IT-kontrakter til en verdi av 300 millioner kroner.

Stjernerestauranter som Feinschmecker og Statholdergaarden figurerer på listen over steder der skatteetatens folk ble påspandert mat og drikke av Siemens Business Services.

En av Oslos bedre restauranter, renommerte Østmarkseteren, var en annen favoritt når skattesjefene spiste på Siemens' regning, skriver Aftenposten.

Ved minst to anledninger, i desember 1999 og sommeren 2000, deltok «ledere i Skattedirektoratet, også skattedirektøren» samt de som jobbet med kontrakten, i en «større markering» på Østmarkseteren. Også i 2005 var det en «større markering» på Østmarkseteren, men Finansdepartementet sladdet hvem som deltok da de friga dokumentet til Aftenposten.

En sentral person i Skattedirektoratets IT-avdeling deltok på 13 forskjellige middager betalt av Siemens Business Service over fire år. Vedkommende spiste og drakk for 17.800 kroner på disse arrangementene.

Og i løpet av fire år fikk etatens folk betalt 20 middagsbesøk for til sammen 227.000 kroner. Samtidig ble det inngått kontrakter for 300 millioner kroner. (©NTB)

    Les også:

Til toppen