JUSS OG SAMFUNN

Spitzer saksøker spionvare-bransjen

USAs mest fryktede mann for tiden, statsadvokat Eliot Spitzer, har nå gått løs på spionvare-bransjen.

29. apr. 2005 - 09:50

New Yorks general-statsavokat Eliot Spitzer har kastet seg inn i kampen mot spionvare, noe som er en god nyhet for verdens PC-brukere. For Spitzer er uten sammenligning den mest fryktede mannen i amerikansk næringsliv.

De kan synes som Spitzer langt på vei har overtatt oppgaven som de føderale myndighetene i Washington D.C burde har gjennomført. For det er Spitzer på vegne av delstaten New York som i tur og orden har presset finansbransjen og forsikringsbransjen i kne. Med selektive søksmål har Spitzer utløst massive erstatningsrunde og opprydningen i juks under dotcom-årene.

Myndighetene i USA har vedtatt strengere lover mot spionvare, men foreløpig har ikke dette resulterte i noen vesentlig reduksjoner i flommen av spionvare, som hovedsakelig kommer fra amerikanske selskaper.

Nå skal Spitzer forsøke seg og har valgt ut Los Angeles-selskapet Intermix Media. Intermix driver minst ti nettsider som smitter besøkende med forskjellige typer spionvare og Intermix har også nedlagt mye arbeid i å gjøre det vanskelig å fjerne programmene, påstår Spitzer i sitt søksmål, skriver amerikanske medier.

Spitzer saksøker Intermix bare på vegne av New York, hvor han mener brukerne har blitt smittet 3,7 millioner ganger. Statsadvokaten har benyttet seg av det strengere, generelle lovverket delstaten har mot falsk markedsføring og villedende forretningsdrift. Blir man dømt, kan det pålegges en bot på 500 dollar - per tilfelle.

Intermix forteller til amerikanske medier at man håper på å kommme til en riktig og fornuftig løsning med Spitzer.

digi.no gjorde et søk på nettet og fant pressemeldingen Spitzer har lagt ut.
STATE SUES MAJOR "SPYWARE" DISTRIBUTOR

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.