BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sponheim utfordres på Software '98

Irlands første "National Software Director", Barry Murphy, som firedoblet landets eksport av programvare, foredrar på Rosing-dagen på Software '98. Næringsminister Lars Sponheim innleder på den samme konferansen.

Eirik Rossen
15. jan. 1998 - 16:45

Konferansen kommer på Rosing-dagen på Software '98, altså 5. februar, i forkant av selve prisutdelingen som skal kåre Norges mest kreative programvare fra 1997.

- Stillingen som "National Software Director" er det irske motsvaret til Bendik Rugaas' status som planleggingsminister, forklarer Anders Øvreberg i Den norske dataforeningen (DND) som har ansvar for arrangementet.

- Irland så seg rundt etter en vekstnæring, og utnevnte Murphy (bildet nedenfor) i 1991 til å sørge for vekst innen programvareutvikling. I dag er Irland internasjonalt ledende på dette området, på nivå med land som USA, Israel og India.

Konferansen innledes av næringsminister Lars Sponheim, under temaet "Norge skal satse hardt på IT: Vi har ressursene - slik skal vi gjøre det!" Øvreberg mener dette blir første gang Sponheim sier noe offentlig om kjernepunktene i den kommende næringsrettede IT-planen som skal kunngjøres i midten av februar.

Barry Murphys innlegg kommer under debatten, der temaet er "Kan Norge bli best i Europa i å utnytte IT-revolusjonen?"

En annen som skal utfordre Sponheim i debatten, er Michele M. Hunt, president i den amerikanske organisasjonen Vision & Values. Hunt ble internasjonalt kjent i juni 1993 da hun fikk i oppdrag av president Bill Clinton å lede Federal Quality Institute i arbeidet med å gjennomføre et ambisiøst endringsprogram for den amerikanske statsadministrasjonen. Her samarbeidet hun tett med visepresident Al Gore.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.