JUSS OG SAMFUNN

Sponsing av det russiske hus

Internett blir brukt som verktøy når SOS-barnebyer skal samle inn penger til sitt siste prosjekt. Sponsorenes navn kommer opp på nettstedet som viser byggeprosessen av et barnehus i Murmansk. Virtuelt.

Hilde Nyman
8. sep. 1999 - 11:58

Prosjektet går ut på at SOS-barnebyer skal bygge et hus i Murmansk, og i byggeprosessen skal enkeltpersoner eller bedrifter kunne sponse de ulike delene av huset, som for eksempel pipe, tak, vinduer og lignende.

Når huset til slutt er reist, skal ti foreldreløse og forsømte barn flytte inn i huset.


Byggeprosessen er tenkt i ti byggetrinn, og hvor fort byggingen kommer til å gå, avhenger av hvor mange bidragsytere som kommer til. Ved å klikke på husets ulike deler, vil det komme fram en liste over hvem som har sponset de ulike delene.

Foreløpig er kun grunnmuren sponset med 200.000 kroner av Barnetimens hjelpefond, men på grunn av samarbeidet med Barnetimen har huset fått navnet "Barnetimehuset".

Det virtuelle huset markerer starten på en større satsing på nettet for SOS-barnebyer. Så når huset er ferdig oppført og barna har flyttet inn, vil nye prosjekter stå for tur på nettet.

- Jeg regner med at vi da har utviklet det tekniske på andre områder og vil ha virtuell tilstedeværelse på flere områder. Dette er starten på en videreutvikling av nettstedet. Det neste prosjektet kan kanskje være å bygge en hel barneby på nettet, sier Svein Grønneren, som er generalsekretær i SOS-barnebyer.

Det er det Oslo-baserte webbyrået Morgan's Software som har utviklet det virtuelle barnetimehuset.

Trafikken på hjemmesidene til SOS-barnebyer ligger i dag på rundt 15.000 besøkende per uke. Informasjonssjef Synne E. Rønning regner med at med den virtuelle husbyggingen vil trafikken gå opp.

SOS-barnebyer samarbeider i dag med SOL med barnespillet på nettet "Solsikkebarna", og dette skaper noe trafikk til nettstedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.