JUSS OG SAMFUNN

Sponsor-begrensninger i alle kanaler

Det nye sponseforslaget fra Kulturdepartementet rammer ikke bare NRK, men også de andre norske TV- kanalene. Departementet mener at mange av sponsorinnslagene ser ut som reklamesnutter og vil lage klarere skiller mellom reklame og sponsing.

Herman Berg
4. sep. 1998 - 14:43

Selv om Kulturdepartementet droper grensen for sponsing i NRK, foreslår de i realiteten en innstramning siden formen på sponsingen i TV-programmer blir svært begrenset.

Restriksjonene vil ramme NRK hardest; statskanalen får kun lov til å bruke navnene på bedriften før og etter TV-programmene (se egen sak i høyre marg).

Det innebærer at NRK vil, dersom forlaget blir vedtatt, verken få lov til å vise bedrifters logo, varemerke eller noen form for tilleggsinformasjon.

Den sterkeste begrensningen vil imidlertid være at alle TV-kanalene må kutte ut bevegelse ved identifiseringen av sponsorer. Dette rammer alle ukritisk.

- Også for de kommersielle kanalene foreslår vi å begrense bevegelsene i bildet. Grunnen til at vi foreslår dette er fordi vi gjerne vil ha et klarere skille mellom sponsing og reklame, sier avdelingsdirektør Roy Kristiansen i Kulturdepartementet.

Sponsingen og sponsorplakatene har flytt såpass ut at en del av dem burde vært karakterisert som reklame og dermed falt inn under mengden av reklame som kanalene har lov til å sende, sier han.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.