Spør forfatteren rett fra boka

Lesebrettet Kindle får ny interaktiv funksjon.

Kindle-funksjonen @author gir mer interaktivitet. Tjenesten er i beta-stadiet, ifølge Amazon.
Kindle-funksjonen @author gir mer interaktivitet. Tjenesten er i beta-stadiet, ifølge Amazon. (Bilde: Marius Jørgenrud)

Lesebrettet Kindle får ny interaktiv funksjon.

Amazon har denne uken lansert en eksperimentell funksjon til sin populære plattform og lesebrett for digitale bøker, Kindle.

Leseren kan stille spørsmål til forfatteren, rett fra boka.

Funksjonen @author åpner for en ny form for interaktivitet, som naturligvis bare elektroniske bøker kan tillate.

I praksis kan du holde ditt eget «bokbad», hvis du ser bort ifra at svarene ikke kommer i sanntid.

Du kan for eksempel be om en nærmere forklaring rundt motivene til en karakter i boken, eller spørre om hvilke litterære kilder forfatteren har latt seg påvirke av. Det er bare kreativiteten (og et knippe retningslinjer) som begrenser mulighetene.

I tillegg må man fatte seg i korthet. Som navnet på funksjonen antyder, blir nettjenesten Twitter benyttet som kommunikasjonskanal. Spørsmålene kan ikke overstige 100 tegn.

Etter å ha markert en tekst eller et avsnitt, kan leseren stille sitt spørsmål. Det gjøres ved å taste inn @author etterfulgt av spørsmålet. Når svaret foreligger blir det automatisk oversendt via e-post.

I første omgang har Amazon fått med seg et dusin forfattere, som vil svare etter beste evne. I tillegg er det åpnet for at alle på Amazon.com kan svare på spørsmålene som stilles. Dersom responsen blir overveldende kan du alltids velge å skru av strømmen av tilbakemeldinger.

    Les også:

Til toppen