Spør hvor dine mobilvenner er

Systemer fra norske Colibra gir chat og Instant Messaging på mobil - med posisjonering. Nå har Telia sagt ja.

Colibra satset tidlig og ligger nå godt posisjonert for bli leverandør når verdens teleselskaper skal forsøke å tekkes ungdommen. Verdens teleselskaper skuler til Telenor og Netcoms SMS-eventyr der stort sett ungdommens bruk av ringetoner og logoer har skapt et marked på to milliard kroner i 2001.

Og mer kan det bli, for Colibria har laget et system som lar brukere av Instant Messaging-klientene til Yahoo, MSN og ICQ kommunisere med mobilbrukere. Fra mobiltelefonen kan du både motta og sende meldinger med SMS eller WAP til PC-programmene. I tillegg kan du melde deg på chat-rom og motta alle meldinger og sende nye.

På fredag offentliggjorde Colibria at Schibsted Telecom og deres Inpoc hadde signert kontrakt om bruk av det server-baserte systemet. Nå viser det seg at svenske Telia også har signert en millionkontrakt, skriver Finansavisen.

Colibria legger stadig til nye funksjoner i sitt system. Siste nyhet er at brukere kan spørre om hvor deres venner befinner seg gjennom GSM-posisjonering. Nøyaktigheten er ikke så høy, men mange synes nok det er morsomt likevel. Selskapet har også lansert et system hvor du kan legge inn avtaler på nettet og få varslinger over SMS/WAP, forteller Oddleif Westby til digi.no

Til toppen