Nysgjerrig på Windows 7? Spør Microsofts teknologiekspert, Rune Zakariassen.
Nysgjerrig på Windows 7? Spør Microsofts teknologiekspert, Rune Zakariassen.

Spør Microsofts ekspert om Windows 7

Rune Zakariassen svarte på spørsmål om det nye operativsystemet.

Microsoft viste frem Windows 7 for første gang på Professional Developers Conference (PDC) i Los Angeles for noen uker siden. Den samme uken holdt Microsofts teknologiekspert, Rune Zakariassen, en demo for studentene på Universitetet i Oslo.

Denne helgen kjørte Zakariassen en ny Windows 7-demo på digi-TV, og selv om det er en lang video så er det sikkert mange som har flere spørsmål enn det vi rakk å gå gjennom på de 49 minuttene vi brukte.

Windows 7 kommer til jul neste år, dersom Microsoft klarer å holde seg til egen tidsfrist.

Selv om han ikke kan garantere det, så ligger alt tilrette for at det burde være mulig. Windows 7 er bygd videre på kildekoden til Windows Vista SP1, og er for det meste kompatibelt på både drivernivå og applikasjonssiden.

Zakariassen jobbet også med å vise frem Windows Vista da den var i beta, og han har derfor god kjennskap til hva som skiller Vista og Windows 7, både som produkt og i hvordan utviklingsprosessen foregikk.

Han har tidligere forklart at selv om Vista ble kraftig forsinket i forhold til den opprinnelige planen, så ble selve operativsystemet utviklet på tre år når de først bestemte seg for å droppe en del av de nye teknologiene som opprinnelig skulle være med.

Mange av endringene i Windows 7 er i brukergrensesnittet, men det skjer også endel ting under panseret. Zakariassen har en veldig teknisk bakgrunn, så han bør være i stand til å svare på det meste.

Zakariassen er fra før av en svært aktiv debattant i vårt forum, og nå vil han bruke store deler av tirsdagen til å svare på alt dere måtte ha av spørsmål rundt Windows 7.

For å dra både Rune og våre lesere i gang, har vi tjuvstartet med noen spørsmål som vi lurer på. De har vi lagt inn i debattforumet der dere også kan stille spørsmål.

Oppdatert: Rune Zakariassen kommer 11:00

Til toppen