Spør Microsofts ekspert om Windows 7

Rune Zakariassen svarte på spørsmål om det nye operativsystemet.

Nysgjerrig på Windows 7? Spør Microsofts teknologiekspert, Rune Zakariassen.
Nysgjerrig på Windows 7? Spør Microsofts teknologiekspert, Rune Zakariassen.

Rune Zakariassen svarte på spørsmål om det nye operativsystemet.

Microsoft viste frem Windows 7 for første gang på Professional Developers Conference (PDC) i Los Angeles for noen uker siden. Den samme uken holdt Microsofts teknologiekspert, Rune Zakariassen, en demo for studentene på Universitetet i Oslo.

Denne helgen kjørte Zakariassen en ny Windows 7-demo på digi-TV, og selv om det er en lang video så er det sikkert mange som har flere spørsmål enn det vi rakk å gå gjennom på de 49 minuttene vi brukte.

Windows 7 kommer til jul neste år, dersom Microsoft klarer å holde seg til egen tidsfrist.

Selv om han ikke kan garantere det, så ligger alt tilrette for at det burde være mulig. Windows 7 er bygd videre på kildekoden til Windows Vista SP1, og er for det meste kompatibelt på både drivernivå og applikasjonssiden.

Zakariassen jobbet også med å vise frem Windows Vista da den var i beta, og han har derfor god kjennskap til hva som skiller Vista og Windows 7, både som produkt og i hvordan utviklingsprosessen foregikk.

Han har tidligere forklart at selv om Vista ble kraftig forsinket i forhold til den opprinnelige planen, så ble selve operativsystemet utviklet på tre år når de først bestemte seg for å droppe en del av de nye teknologiene som opprinnelig skulle være med.

Mange av endringene i Windows 7 er i brukergrensesnittet, men det skjer også endel ting under panseret. Zakariassen har en veldig teknisk bakgrunn, så han bør være i stand til å svare på det meste.

Zakariassen er fra før av en svært aktiv debattant i vårt forum, og nå vil han bruke store deler av tirsdagen til å svare på alt dere måtte ha av spørsmål rundt Windows 7.

For å dra både Rune og våre lesere i gang, har vi tjuvstartet med noen spørsmål som vi lurer på. De har vi lagt inn i debattforumet der dere også kan stille spørsmål.

Oppdatert: Rune Zakariassen kommer 11:00

Til toppen