FORBRUKERTEKNOLOGI

Spore blir tidenes mest piratkopierte spill

Rigid kopibeskyttelse slår kraftig tilbake på spillselskap, som går glipp av store penger.

Spore får elendig mottakelse av kundene på verdens største nettbutikk, Amazon.com. Kopibeskyttelsen gjør at mange blir forbannet.
Spore får elendig mottakelse av kundene på verdens største nettbutikk, Amazon.com. Kopibeskyttelsen gjør at mange blir forbannet.
15. sep. 2008 - 12:19

Electronic Arts (EA) kan ha begått en tabbe som kan vise seg å bli dyr for spillselskapet.

Nylig ga de ut Spore, et spill som tar utgangpunkt i evolusjonen, og som av mange er regnet blant årets mest etterlengtede spillutgivelser.

    Les også:

Selskapet har brukt mye penger på utviklingen, og for å sikre seg høyest mulig inntjening valgte de å sikre spillet mot ulovlig kopiering ved hjelp av DRM-systemet SecuROM.

Nettet er fullt av spillentusiaster som forteller at de hadde tenkt å kjøpe spillet, men at de ombestemte seg når de fant ut at spillet har DRM-beskyttelse.

Beskyttelsen gjør blant annet at lovlig kjøpte utgaver av spillet bare lar seg installere tre ganger. For ytterligere installasjoner må man kontakte EA for hjelp.

Dessverre for EA viser det seg at tiltaket ikke fungerer etter hensikten. Piratkopierte utgaver av spillet spres nå som ild i tørt gress på internett, og mye av grunnen er trolig at i denne utgaven er den forhatte kopibeskyttelsen fjernet.

Så langt har ulovlige versjoner av Spore vært lastet ned over en halv million ganger fra ulike nettsteder som sprer piratkopiert materiale ved hjelp av bittorrents. De første 300.000 nedlastingene skjedde samme dag som spillet ble utgitt i butikken, ifølge Readwriteweb.

Bloggen TorrentFreak skriver at pirater og skuffede spillere er i ferd med å gjøre spillet til tidenes mest piratkopierte spill.

[Spore's] download rate exceeds that of any other pirated game in history, and in a week or two from now it will be the most pirated game ever on BitTorrent.

Spore ville blitt piratkopiert uansett, men DRM-beskyttelsen har trolig gjort situasjonen verre. Mange peer-to-peer-netverk oppfordrer nå andre til å kopiere spillet for å gi Electronic Arts en lærepenge.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.