Sporveiene uten kontakt

Med nettet, strømmen, kundene og det meste.

Da Oslo Sporveier kollapset i dag, kollapset samtidig informasjonen til publikum. En strømstans lammet hele T-banenettet i morgentimene i dag, og samtidig ble også høyttaleranlegget rammet.

Telefonnettet til Oslo Sporveier var nede i tiden strømmen var borte, og informasjonssjef Bjørn Rydmark sier at dette er grunnen til at de ikke fikk sendt ut informasjon i form av pressemelding eller lignende.

Selv ikke Sporveiens nettsider er i dette øyeblikk oppdatert med informasjon om strømstansen i dag.

- Vanligvis ville vi ha oppdatert sidene, men nå har Sporveien den siste måneden fått nye sider, og vi har enda ikke fått rutinene på plass. Strømstoppen stanset telefonsystemet og dette skjedde så tidlig på morgenen, at vi rett og slett ikke hadde nok personell, sier Rydmark.

- Har dere vurdert å innføre en SMS-tjeneste der de reisende kan abonnere på trafikkmeldinger?

- Nei, i første omgang satser vi på å bygge opp nettsidene. Telefonsystemet har bare vært oppe igjen en halvtimes sid, og da har vi vært mer konsentrert oss om å ta vare på passasjerene, sier Rydmark.

P4 hadde en melding om problemene klokka 08:11, Trafikanten AS la ut en notis på sin forside rundt klokka 08:30, og Trafikk 24 kom på banen klokka 08:38.


Ifølge Nettavisen måtte blant annet passasjerer evakueres etter å ha vært innesperret i et strømløst togsett i Romsåstunnelen. Andre igjen kunne vente utendørs i ti minusgrader - uten informasjon.

Til toppen