RESULTATERFINANS

Spotify gjør seg klar for børs

Kan bli verdsatt til ca. 50 milliarder kroner.

De to gründerne i Spotify, svenske Daniel Ek og Martin Lorentzon, kan være på vei mot en børsnotering i USA i løpet av neste år.
De to gründerne i Spotify, svenske Daniel Ek og Martin Lorentzon, kan være på vei mot en børsnotering i USA i løpet av neste år. Bilde: Spotify

Den svenskættede strømmetjenesten Spotify skal ifølge Reuters ha rekruttert spesialister på finansiell rapportering, noe som har sparket i gang spekulasjonene om at selskapet er på vei til en børsnotering.

Alle selskap som vil la seg notere på en amerikansk børs må gjennom en tung prosess med rapportering til det amerikanske børs – og verdipapirtilsynet (SEC). At selskapet nå hyrer inn eksperter på dette området har fått meglerne på Wall Street å øyne muligheten for at selskapet kan gå den samme veien som Facebook og Twitter.

Strømming av musikk via nettet har økt kraftig i popularitet og inntektene begynner å bli substansielle. Overskuddet har imidlertid latt vente på seg for Spotify, som har satset på en aggressiv ekspansjon.

I desember i fjor ble det kjent at det norske ventureselskapet Northzone har en urealisert gevinst på 2,2 milliarder kroner i Spotify-aksjer etter å ha vært med som aksjonær i siden selskapet var i oppstartsfasen. Dette var basert på prisen aksjene ble verdsatt til i en emisjon i november, da selskapet hentet inn 1,5 milliarder kroner basert på en samlet verdsetting til 24,4 milliarder kroner.

Skulle selskapet gå på børs i løpet av neste år vil prisen ligge betydelig over det, melder Reuters. En investeringsanalytiker sier til nyhetsbyrået at selskapet kan se mot en verdsetting på mellom syv og åtte milliarder dollar, mellom 42 og 48 milliarder norske kroner.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.