PERSONLIGTEKNOLOGI

- Spotify i USA innen 48 timer

Etter intense forhandlinger med plateselskapene er selskapet klar for lansering.

Stockholm (NTB-TT): Den streamingbaserte musikktjenesten Spotify melder sin ankomst i USA torsdag, opplyser det svenske selskapet. Forhandlingene om lansering i USA har pågått i flere år.

Så sent som onsdag kveld, klarte Spotify å få den siste avtalen i boks. Selskapets forhandlere satt i møter med Warner Music Group gjennom hele dagen.

Warner var det siste av de fire enorme amerikanske plateselskapene det svenske selskapet måtte komme til enighet med, og mindre enn 48 timer før den planlagte USA-premieren var avtalen sikret, ifølge New York Times.

Spotify har forhandlet med rettighetshaverne i det amerikanske musikkmarkedet i flere år, men nå blir også tjenesten tilgjengelig for amerikanske brukere.

Som i Europa kommer den streamingbaserte tjenesten til å finnes i en reklamefinansiert gratisversjon, en enkel betalingsversjon og en «premium-utgave».

Ifølge nyhetsbyrået TT varsler Spotify at de vil komme med flere opplysninger om den nært forestående USA-premieren i løpet av torsdag.

Når det svenske selskapet nå trer inn på verdens største musikkmarked, venter konkurranse fra allerede eksisterende webbaserte musikktjenester som MOG, Rdio og Napster. (©NTB)

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.