FORBRUKERTEKNOLOGI

Spotify nærmere USA-lansering

Skal ha inngått avtale med Universal Music Group.

15. juni 2011 - 10:23

Den svenske musikktjenesten Spotify har ifølge Wall Street Journal undertegnet en distribusjonsavtale med Universal Music Group. Avisas kilder er anonyme. Spotify nektet å kommentere påstanden.

Fra før har Spotify USA-avtaler med EMI og Sony. Tjenesten skal også ha kommet langt i pågående samtaler med Warner Music Group.

Avtaler med de fire store – EMI, Sony, Universal og Warner – oppfattes som en betingelse for å lansere Spotify i USA. Det antas at disse har presset Spotify til å begrense mengden musikk som brukere kan lytte til uten å betale. Spotify gjennomførte slike tiltak i april i år.

Spotify har 10 millioner registrerte brukere i Finland, Frankrike, Nederland, Norge, Spania, Storbritannia og Sverige, hvorav 1 million betalende. I april meldte selskapet at andelen betalende av dem som hadde brukt tjenesten i løpet av den siste trettidagers perioden, var 15 prosent.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.