FORBRUKERTEKNOLOGI

Spotify på norske tv-skjermer?

- Dette er svært spennende, sier Canal Digital.

11. juni 2010 - 13:21

Musikkstreamingløsningen Spotify ble denne uken klar for svenske og finske TV-skjermer.

TeliaSonera er det første selskapet i verden som tilbyr dette. De har fått en eksklusiv avtale om å levere musikktjenesten gjennom TV-ruta i Sverige og Finland.

Også norske kabelselskaper innrømmer at løsningen frister. Dette er utvilsomt noe de ønsker å tilby kundene sine.

- Vi er på ballen og synes det er særdeles spennende. Musikk er en naturlig del av vårt underholdningstilbud, sier informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital.

Han ønsker likevel ikke å kommentere om de har vært i kontakt med Spotify. Det vil heller ikke Spotify. At det svenske musikkstreamingfenomenet planlegger flere slike avtaler er det derimot ingen tvil om.

Satser på sofa-kundene

- Stuen er viktig for oss og samarbeidet med TeliaSonera er bare første skrittet. Flere internasjonale leverandører av TV-tjenester og forbrukerelektronikk er interesserte i å samarbeide med oss, så det kommer flere avtaler fremover. Vi har ingenting å meddele vedrørende norske partnere akkurat nå, sier selskapets svenske presseavdeling til digi.no.

Altibox (tidligere Lyse) har i likhet med andre kabelaktører fått med seg det nye tilbudet i våre naboland. Akkurat som Canal Digital sier de til digi.no at «Spotify er en svært spennende tjeneste». Get har ikke svart på våre henvendelser.

- Vi vurderer musikkstreamingtjenester som interessante på alle plattformer og har ambisjoner om at Altibox-kunder skal kunne dekke sine digitale behov gjennom våre tjenester i framtiden, sier produktsjef Hans-Bjarne Solheim i Altibox.

730.000 nordmenn har Spotify

Mens Spotify finnes i en gratis, reklamebasert versjon til PC og Mac, kreves det et såkalt premium-abonnement for mobil tilgang eller lytting over kabel-TV. I Norge koster abonnementet 99 kroner i måneden for fri tilgang til flere millioner låter.

- Vi har for tiden 730 000 registrerte norske gratisbrukere, opplyser salgsdirektør Cathrine Solheim i Spotify Norge.

Hun leder norgeskontoret som ble åpnet i august i fjor, den gangen med tre ansatte. Nå har de vokst til åtte ansatte, hvorav seks er selgere og én person arbeider med trafikkanalyse.

- Vi er primært et salgskontor med fokus på salg av annonser slik at gratisversjonen til Spotify kan leve videre i beste velgående, sier Solheim.

Norgessjefen ønsker ikke å kommentere hvor mange abonnementer de har solgt i Norge. Tallet er neppe særlig høyt sammenlignet med antall gratispassasjerer.

Per mai 2010 hadde Spotify sikret seg til sammen syv millioner kunder i de syv landene som støttes; Sverige, Spania, Norge, Finland, Frankrike, Nederland og Storbritannia. Av alle disse er rundt 250 000 betalende medlemmer, ifølge Wikipedia.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.