FORBRUKERTEKNOLOGI

Spotify på vei til digital-TV

- Naturlig å få musikken rett på TV-en, sier selskapet.

Spotify-gründer Daniel Ek avslører at musikktjenesten snart blir tilgjengelig gjennom TV-apparatet.
Spotify-gründer Daniel Ek avslører at musikktjenesten snart blir tilgjengelig gjennom TV-apparatet.
9. okt. 2009 - 09:18

Den svenske musikkstreaming-tjenesten Spotify blir tilgjengelig i stadige flere kanaler.

Musikktjenesten var først tilgjengelig som et PC-program. Nylig ble egne klienter tilbudt også for iPhone og Android-baserte mobiltelefoner.

Snart dukker tjenesten også opp gjennom TV-ruta. Spotify har skrevet under en toårig avtale med svenske Telia om å levere løsningen gjennom tele- og kabeloperatørens digital-tv-bokser.

De to selskapene skal samarbeide om utviklingsarbeidet, som vil bunne ut i et produkt med om lag samme funksjonalitet som finnes i de nåværende klientene til datamaskiner og mobiltelefoner, skriver Idg.se.

- Mange svensker har digital-tv-bokser koblet til hjemmekinoanlegg eller annet, så det blir naturlig å få musikken rett på TV-apparatet til fest eller lignende, sier Spotify-gründer Daniel Ek til avisen.

Visjonen til Spotify er å gjøre produktet like tilgjengelig i hjemmene som vann i springen. Å samarbeide med teknologileverandører står derfor høyt på prioriteringslisten.

Ek lover samtidig at selskapet vil kunngjøre flere samarbeidsavtaler om andre produkter i tiden som kommer.

Ingen av de norske TV-aktørene som digi.no har vært i kontakt med har kunnet bekrefte planer om tilsvarende tjenester i Norge.

- TV handler om underholdning på kundens premisser, og vi er veldig bevisst på at folk skal kunne se det de ønsker når de vil. Dette høres ut som en spennende tjeneste, men vi har ingen planer om å tilby en slik musikktjeneste, sier presseansvarlig Øystein Hygen Christensen i Viasat.

Digi.no har også kontaktet Spotify og spurt om de har konkrete planer for å rulle ut nye tjenester eller avtaler om samarbeid med norske aktører, men selskapet har ennå ikke svart på henvendelsen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.