Spotify tar opp milliardlån

Avtalen kan tvinge fram en snarlig børsnotering.

Spotify tar opp milliardlån
Bilde: Photographer Michael Folmer

Stockholm (NTB): Strømmeselskapet Spotify tar opp lån på nærmere en milliard dollar i en avtale som kan tvinge fram en snarlig børsnotering.

Ifølge Wall Street Journal er det en rekke investorer som står bak lånet til det svenske selskapet. Men med pengene følger strengere krav til Spotifys virksomhet, skriver Expressen.

Gjelden kan konverteres til aksjer i selskapet, og ifølge den amerikanske finansavisen inneholder avtalen et strengt krav om børsnotering. Det er også flere punkter som straffer selskapet økonomisk dersom det ikke kommer på børs innen ett år. Blant annet vil lånerenten, som er på 5 prosent til å begynne med, øke med ett prosentpoeng for hvert halvår som går før børsnotering.

Investorene får også 20 prosent rabatt på aksjekjøp når selskapet noteres, dersom det skjer innen ett år. Deretter økes rabatten med 2,5 prosentpoeng per halvår.

Det hviler dermed et stort press på selskapet, som ifølge Wall Street Journal har planer om børsnotering innen to år.

Røde tall

Spotify har vært nødt til å hente inn store mengder kapital for å holde selskapet i gang. Konkurransen i strømmemarkedet øker, og tross brukbar omsetning, tapte selskapet 162 millioner dollar i 2014. Likevel er balansen fortsatt positiv, og i juni i fjor ble selskapet verdsatt til 8,5 milliarder dollar, noe som den gangen tilsvarte rundt 66 milliarder kroner. (©NTB)