FORBRUKERTEKNOLOGI

Spotify ute til iPhone og Android

Klart for all verdens musikk rett i lomma.

7. sep. 2009 - 07:53

For halvannen uke siden ble det klart at Apple ga innpass for musikkstreaming-tjenesten Spotify på iPhone.

Samtidig har mange ventet på den offisielle lanseringen av en tilsvarende klient for Android-plattformen.

Ventetiden er nå over. Natt til mandag ble begge programmene omsider lagt ut på sine respektive nettbutikker, App Store og Android Market.

- Lanseringen er vårt første skritt i retning av å bli mobile og vi vil takke alle menneskene som har jobbet hardt for å få til dette, så vel som alle partnere som har vært involvert i prosessen, heter det i selskapets blogg.

Krever abonnement

Spotify til tidligere nevnte mobiltelefoner koster ingenting å laste ned, men krever et såkalt premium-abonnement for å fungere. Her til lands koster dette 99 kroner i måneden og gir brukeren tilgang til et bibliotek av flere millioner låter.

Det finnes også et gratis, reklamefinansert abonnement til Spotify sin PC-klient, men dette alternativet finnes ikke for mobiltelefoner.

Mobilbrukere med betalabonnementet kan streame musikk over WLAN eller 3G-forbindelser. Det er også lagt opp til såkalt offline-avspilling, der spillelister lastes ned og er tilgjengelig også i tilfeller der brukeren er uten mobildekning.

Selskapet oppgir at de jobber med å utvikle Spotify-klienter også for andre mobilplattformer.

Åpner for Wimp

Norske Aspiro, som utvikler den konkurrerende løsningen Wimp, er også snart lanseringsklare. I et intervju med digi.no forrige uke, gjorde selskapet det klart at de var kommet lengst med Wimp til Android.

Samtidig uttrykte de glede over at Apple godkjente Spotify, en beslutning de regner med også vil åpne App Store-kanalen for dem.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.