BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Spotify vil bli videoleverandør

Musikk er tydeligvis ikke nok for strømmetjenesten.

Spotify kan bli mer enn bare musikk, hvis kildene til Wall Street Journal har rett.
Spotify kan bli mer enn bare musikk, hvis kildene til Wall Street Journal har rett. Bilde: Spotify
8. mai 2015 - 13:41

Mye tyder på at den svenske strømmegiganten Spotify vil satse på en eller annen form for videotjeneste, ifølge kildene som har snakket med Wall Street Journal.

Jakter på innhold

Video er selvsagt godt etablert hos prominente aktører som YouTube og Facebook, og det finnes flere oppstarter som satser på å være leverandører av musikkvideoer, for eksempel norske VidFlow. Også norske Wimp/Tidal tilbyr musikkvideoer.

Les vårt intervju med VidFlow-grunnleggerne.

Spotify skal ha vært i samtaler med nettverk som leverer videomateriale til YouTube, både når det gjelder distribusjon av deres innhold og utvikling av eksklusivt materiale for Spotify.

Mer tradisjonelle medieselskaper skal også være inne i bildet. 

Tjenesten ville antakeligvis være tilgjengelig både for gratiskunder og abonnenter, og kunne på sikt involvere annonsesalg. 

Videobransjen er imidlertid vanskelig å tjene penger på, og det antas at Spotify vil prioritere vekst i nye markeder fremover inntjening.

Les også: Apple vil ta knekken på gratis strømming.

Det påpekes også at video er forskjellig fra musikk - de fleste musikktjenester har tilgang til det samme innholdet. Videotjenester kniver ofte om å skaffe seg eksklusive rettigheter til spesifikke serier eller produksjoner.

Vil bruke kunnskapene sine

Spotify vil imidlertid utnytte dataene de allerede har om sine kunders medieforbruk, der videoinnhold kan for eksempel tilbys basert på hva slags musikk man oftest hører på. 

Det er ingen tvil at noe er i gjære hos Spotify, da tjenesten bekreftet i går at de vil avholde en stor presentasjon i New York den 20. mai - men det eneste invitasjonen inneholder av informasjon er at de har «noen nyheter».

Skulle bli «Spotify for film» - nå stenger de dørene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.