Spotifys børsåpning ble en hit

Musikkstrømmetjenesten Spotify var verdsatt til 26,5 milliarder dollar, eller om lag 215 milliarder kroner, da Wall Street stengte tirsdag.

Spotify ble børsnotert på New York-børsen tirsdag.
Spotify ble børsnotert på New York-børsen tirsdag. (Foto: AP / NTB scanpix)

Musikkstrømmetjenesten Spotify var verdsatt til 26,5 milliarder dollar, eller om lag 215 milliarder kroner, da Wall Street stengte tirsdag.

Forventningen har vært stor til hvor mye Spotify-aksjen ville verdsettes for, og svaret fikk investorene da den svenske strømmetjenesten ble notert på New York-børsen tirsdag.

Ved åpningstid var aksjekursen på 166 dollar, noe som ga selskapet en verdi på 29,5 milliarder dollar. Det er om lag 6 milliarder dollar mer enn hva som var ventet på forhånd.

Det svenske selskapet opplevde en gradvis nedgang tirsdag ettermiddag, og ved stengetid var aksjekursen på 149,01 dollar. Det betyr at selskapet har en markedsverdi som kan sammenlignes med M&T Bank og General Mills, skriver New York Times.

Men Spotify kommer ikke til å skrive ut nye aksjer, noe som betyr at grunnleggerne og de nåværende eierne beholder kontrollen over selskapet.

– Spotify øker ikke kapitalen, og våre aksjeeiere og ansatte har kunnet kjøpe og selge aksjer i selskapet i årevis, skriver en av Spotifys grunnleggere og eiere, svenske Daniel Ek, i et blogginnlegg før børsåpning tirsdag.

Han begrunner børsnoteringen med at selskapet nå ønsker å innta en «større scene», men uten at det skal endre «hvem vi er, hva vi driver med og hvordan vi opererer».

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen