Spray-kampanje bombarderer spammere

Svenske Spray oppfordrer brukerne til å gå til belastningsangrep mot spammere.

Svenske Spray oppfordrer brukerne til å gå til belastningsangrep mot spammere.

Svenske Spray har satt i gang en uvanlig kampanje mot spammere, som kalles "Make love not spam". På selskapets nettsted tilbys besøkende nå en skjermbeskytter for Windows og Mac OS, som sender store mengder vanlige HTTP-forespørsler til utvalgte spammeres nettsteder.

Målet er å utsette spammernes Internett-forbindelse med kraftig belastning, uten at det fører til webserverne blir helt utilgjengelige. Målinger av blant annet responstiden til de angrepne webserverne, skal sørge for at dette unngås.

Ved å ta i bruk store deler av den tilgjengelige båndbredden til spammeren, er håpet at det blir lite båndbredde igjen for spammeren til å sende ut søppelpost. Dette forutsetter at både websiden og e-postserverne som benyttes til å sende ut spam, bruker den samme Internett-forbindelsen.

- Vi vil starte en folkebevegelse der vi alle sammen sier nei til skrapet de fyller innboksene våre med, sier Peter Kamstedt, produktansvarlig for Spray Mail, til ComputerSweden.

Adressene som blir angret ved hjelp av skjermbeskytteren er valgt ut fra et register over kjente spammere.

Til tross for at en del mener at man med denne løsningen senker seg ned på spammernes nivå, er det mange som har lastet ned og tatt i bruk skjermbeskytteren. Torsdag formiddag var det nærmere 3000 slike skjermbeskyttere i bruk. Hver av skjermbeskytterne generer maksimalt 3,7 megabytes med trafikk per døgn. Når skjermbeskytteren er i gang, viser den statistikk blant annet over hvor stor båndbredde som benyttes, både av den enkelte bruker og alle brukerne samlet. Den forteller også hvilket nettsted som blir angrepet for øyeblikket.

digi.no vil i utgangspunktet fraråde våre lesere å delta, da det er en viss sannsynlighet for at angrepene også kan gå utover uskyldige parter.

Til toppen