Spray kvitter seg med MrJet

Det er for mange reiesebyråer på Internett. Spray vil fokusere på interaktive medietjenester og selger sitt datterselskap MrJet.

I dag melder Spray Ventures at de selger ut alle sine aksjer i nettreisetjenesten MrJet, som Spray eier gjennom sitt datterselskap E-Lab AB. Kjøperen er britiske Ebookers.com, som er sagt å være Europas største formidler av reiser over Internett.

Salget skjer med overføring av 5,85 millioner Ebookers-aksjer, eller slik at Spray får 2,53 prosent av kapitalen hos britene. Med dagens aksjekurs på Ebookers tilsvarer det at MrJet har blitt solgt til rundt 1,6 millioner dollar eller 14,4 millioner norske kroner.

MrJet hadde på slutten av fjoråret store problemer med driften på sin norske tjeneste, noe som også medførte til nedlegging av denne. På global basis opplyses MrJet derimot til å ha omsatt for 96 millioner svenske kroner i 2000.

Ebookers har hovedkontor i London, men opererer i dag fra 10 forskjellige land i Europa, også Norge, der de forøvrig også eier reisebyrået Geotours. Ebookers.com ble etablert i september 1999, etter å ha skiftet navn fra Flightbookers.com. Denne tjenesten hevdes å være den første interaktive websiden på markedet som tilbød bestillinger av flybilletter.

Spray på sin side akter å sitte en stund på aksjene de får i Ebookers etter handelen, ifølge hva Daniel Sachs forteller den svenske nyhetskanalen Vision.

- Men vi tenker å beholde dem en stund til, forhåpentligvis blir de mer verdt, sier Sachs, som er administrerende direktør i Spray.

Salget av nettreisebyrået MrJet er i henhold til Spray Ventures (som snart bare heter Spray), et ledd i å rendyrke virksomheten til interaktive medietjenester, heter det i pressemeldingen fra selskapet.

Ebookers er notert både på Neuer Markt og Nasdaq, der handelen i går sluttet på 2,75 dollar aksjen.

Til toppen