Spray snart ute av Razorfish

Det amerikanske Internett-konsulentselskapet Razorfish er snart et avsluttet kapittel for Spray. Det svenske selskapet har nå flyttet sin aksjepost i selskapet til et datterselskap i Belgia for å slippe billigere unna skatten ved salg.

Spray er i ferd med å kvitte seg med sin aksjepost i Razorfish Inc. Den svenske avisen Dagens Industri avslører i dag at selskapet har flyttet sine aksjer i konsulentselskapet til et datterselskap i Belgia.

Dette kan Sprays jurist Jan Holmius bekrefte. Grunnen, sier juristen, er å minske skattetrykket ved et salg av aksjene. Belgia har langt mer romslige skatteregler på dette området enn det Sverige kan stille opp med.

Posten som er flyttet er på 6 millioner aksjer, som har en verdi på omtrent 30 millioner kroner. Razorfish har rast på Nasdaq i takt med de andre konsulentselskapene.

Spray ble aksjeeier i Razorfish da amerikanerne kjøpte svenskenes konsulentvirksomhet i august 1998. I fjor ble mesteparten av aksjene til Spray solgt, og salgene innbrakte mer enn en milliard svenske kroner.

Til toppen