Spray Ventures opphører

Spray Ventures kutter dramatisk ned i sin virksomhet, og legges praktisk talt helt død, melder svenske Vision.

Sjefene i Spray Ventures blir nå datterselskapsjefer i de få selskapene som er igjen i konsernet, som skifter navn til Spray AB, skriver Vision.

Administrerende direktør Daniel Sachs vil ikke være med på at sagaen om Spray Ventures er historien om knuste drømmer, men anfører i stedet at Spray nå får anledning til å gjøre det selskapet er best på: Utvikle nye tjenester.

Borte er tidligere signaler om multimillionsatsinger i stadig nye virksomheter. I stedet framføres nå historien om at Spray skal fokusere på å bygge et rendyrket medieselskap.

"Jag tror stenhårt på möjligheten att bygga ett starkt mediabolag med innehållsfokus", sier Sachs til Vision.
Konsekvensen av omleggingen i Spray-systemet er at selskapets øvrige eierforhold, som eksempelvis i Mr Jet, Lycos og Razorfish, vil bli håndtert som alle andre investeringer - og kan følgelig selges ut så fort Spray-ledelsen finner det for godt. Samtidig får flere av de ansatte i Spray Ventures ledelse nye, kanskje ikke fullt så spennende, oppgaver. Det siste gjelder i hvert fall for Fabian Månsson, som må ha gjennomført "det senaste året mest bakvända karriär", for å sitere Vision. Månsson sluttet som konsernsjef i Hennes & Mauritz, et av Sveriges største selskaper, bare for å ende opp som talentspeider for et "provinsiellt mediabolag vars börsnotering är långt borta".


Internett-selskapet Spray eies av Lycos Europe og driver lokale innholdsportaler i Sverige, Frankrike, Finland, Tyskland, Danmark, Norge og Italia. Lycos Europe er notert på Neuer Markt-børsen i Frankfurt.

Til toppen