FORBRUKERTEKNOLOGI

Sprer Flash på helt ny måte

Adobe med «viral» spredning av programvare.

21. sep. 2009 - 11:06

Adobe lanserer i dag en ny tjeneste kalt «Adobe Flash Platform Services for Distribution».

Kort fortalt innebærer nyheten en helt ny metode for å distribuere, markedsføre og måle bruken av Flash-baserte applikasjoner på nettet.

Konseptet skal gi sluttbrukere anledning til å spre Flash-applikasjoner via en «del denne»-knapp, ikke ulikt slik sosiale nettbrukere deler innhold med hverandre på Facebook eller Youtube.

Delingen bygges inn i Flash-applikasjonen i form av en delingsmeny. Denne får utviklere anledning til å benytte gjennom et nytt API. I tillegg kan applikasjonene spres rett fra nettsiden der applikasjonen ligger lagret.

Dette skal ifølge Adobe muliggjøre såkalt viral spredning både til sosiale nettverk, mobile enheter med Flash-støtte eller skrivebordsmiljø. Den nye delingsfunksjonaliteten og tilhørende utviklerkode tilbys gratis.

For ordens skyld understreker vi at det er HTML-kode som promoterer applikasjonen som deles, og ikke selve Flash-programmet. Programvaren er typisk lagret på en webserver.

Samtidig lanserer Adobe et verktøy og en plattform for å spre Flash-programmer gjennom betalte kampanjer.

Plattformen er laget i samarbeid med Gigya, som ifølge Adobe rår over et av nettets største distribusjonskanaler med over 250 millioner unike brukere i måneden.

Kostnaden for slike kampanjer vil variere. Det oppgis at prisen tar utgangspunkt i antall installasjoner med en inngangspris på én dollar per installasjon. Adobe oppgir at det blir mulig å levere titusenvis av brukerinstallasjoner på denne måten.

Samtidig lanserer Adobe et nytt annonsesystem som tar i bruk selve økosystemet av Flash-programmer. Det nye plattformen vil selge annonseplasser i tilknytning til den tidligere nevnte delingsmenyen.

Gjennom et eget verktøy kalt «Distribution Manager» kan utviklere og annonsører følge med på spredningen av det enkelte program, samt betalte kampanjer. For mer om dette verktøyet og hvilke data som måles se denne siden.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.