BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sprint selger seg ut av Global One

Det amerikanske teleselskapet Sprint selger sin tredel av aksjene i Global One til Deutsche Telekom og France Telecom for 1,4 milliarder dollar (11,2 milliarder kroner) i kontanter og gjeld.

Frode Eriksen
26. jan. 2000 - 15:50

Dermed vil kampen om Global One heretter stå mellom de tyske og franske stakontrollerte teleselskapene som røk i tottene på hverandre i fjor da Deutsche Telecom innledet et samarbeid med Telecom Italia uten å først ha konferert med France Telecom.

Begge selskapene har uttalt sterk interesse for Global One og har liten lyst til å selge seg ut av joint venturet som ble etablert i 1996, selv om det så langt ikke har gitt overskudd.

Sprint har mindre interesse i Global One etter at MCIWorldCom valgte å legge inn bud på selskapet i fjor høst. Dette kjøpet er ennå ikke godkjent av amerikanske justis- og telemyndigheter, men mye tyder på at fusjonen vil bli gjennomført.

Siden både France Telecom og Deutsche Telecom ønsker å overta Global One, kan en løsning bli at selskapet deles i to deler der selskapene overtar hver sin. Telecom er imidlertid det selskapet som sterkest har signalisert interesse for å selge sin andel av selskapet - vel og merke om prisen blir den riktige.

Global One tilbyr taletelefoni og datatjenester til 35.000 internasjonale bedrifter

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra