Sprit opp livet med en USB-dings

De fleste av oss har nå en minnepinne, men det er veldig mye annet morsomt du kan bruke USB-porten til.

De fleste av oss har nå en minnepinne, men det er veldig mye annet morsomt du kan bruke USB-porten til.

USB-porten er en kjekk oppfinnelse, ikke bare fordi det gjør tilkobling av eksternt utstyr enklere. For pluggen transporterer ikke bare signaler, den leverer også 2,5 watt og 5 volt, noe som er nok til å drive mye utstyr.

De fleste har sikkert fått med seg at små 2,5 tommers eksterne harddisker derfor ikke trenger ekstern strømforsyning. Men det finnes stadig flere typer - nyttige og unyttige - dingser du kan koble til PCen via USB.

Her er noen av de beste:

Du kan også få et USB-askebeger som suger opp og filtrerer sigarettrøyk. Liker du ha det mørkt mens du spiller, men likevel trenger å se tastene. Da kan et USB-lys med fleksibel hals være svaret.

På varme dager kan en USB bordvifte være hendig.

En USB-plugg gir ikke strøm nok til å varme opp eller holde en kaffekopp varm i evigheter, men denne kaffekoppen holder kaffen varm lengre. Holderen er dessuten en 4-ports USB-hub.

Du kan også få varmet opp hendene med USB-votter som har et lite varmeelement. Fint for utendørs PC-bruk eller for alle som sparer på strømmen. Alle disse tingene kan du kjøpe på Usbgeek .

Bildet til venstre er av en USB-pinne beregnet for å feste i halsbåndet på en hund. På minnepinnen er det meningen at eieren skal lagre informasjon om hvordan hunden skal pleies. Nyttig hvis hunden skal sove borte en stund. Les mer her.

Til høyre ser du en meget praktiske, USB-drevne blyantspisser. Den har LED-er som blinker under spisseprosessen, skal være enkel å rengjøre og bruker lite strøm. Les mer her.

Til venstre ser du tre USB-drevne lavalamper i forskjellige farger. Bruker en liten, vanlig lyspære og leveres med kabel på drøyt en meter. Les mer her.

Til høyre vises en praktisk støvsuger for skrivebordet. Leveres med to munnstykker. Drives via USB-kabelen og krever ingen driverinstallasjon. Les mer her.

Bildet til venstre viser en vibrerende frosk som skal kunne massere vonde skuldre, armer, rygger også videre. Men kabelen er kanskje noe kort, kun 105 cm. Les mer her.

Bildet til høyre viser et lite akvarium med to fisker (ikke levende). Opplyst av en blå LED. Kan drives av batterier i tillegg til USB. Les mer her.

Til venstre vises en varmeplate for å holde varmen i kopper og krus. Laget i rustfritt stål og holder en temperatur på mellom 40 og 80 °C. Les mer her.

Til høyre sees en trolig ganske irriterende trommenisse. Spiller seg gjennom en rekke julesanger. Blinker blått, men kan heldigvis skrus av. Les mer her.

Til toppen