Sprøyter milliarder inn i globalt IP-nett

Kjempeinvestering i verdens største nettverk kommer også norske virksomheter til gode.

Sprøyter milliarder inn i globalt IP-nett

Kjempeinvestering i verdens største nettverk kommer også norske virksomheter til gode.

Telekom-operatøren Orange Business Services investerer nå over fem milliarder kroner i sitt globale IP-nettverk.

Det gjør de for å ruste seg for den ventede økningen i trafikk og kravene som fremtidens teknologi vil stille til kapasitet.

Det skal blant annet legges nye undersjøiske kabler mellom Europa, Asia og Afrika. Nettverket skal også styrkes i utviklingsområder i Midt-Østen, India, Russland, Sør-Afrika og Sør-Amerika.

I tillegg sier selskapet at de vil implementere en helt ny generasjon routere som understøtter nye tjenester, optimalisering av applikasjoner, samt utvikling av ethernet- og fiberaksess.

Orange eies av France Telecom og er en gigant innen telekommunikasjon. Selskapet oppgir at deres nettverk er verdens største, og benyttes av tusenvis av bedrifter verden over.

Også flere norske multinasjonale virksomheter er på kundelisten, blant annet StatoilHydro, Norske Skog og Utenriksdepartementet.

Disse får ifølge Orange glede av oppgraderingen av det franskeide nettet.

- Med denne investeringen gir vi vårt tjenestetilbud et markant løft. Vi bygger ut kapasiteten i nettverket slik at det er mer robust for å imøtekomme den stigende trafikken av data, lyd og bilder som kommer. Vi bistår også bedriftene med økning av deres nettverksytelse, noe som igjen påvirker produktiviteten positivt, sier nordisk salgsdirektør Lars J. Sørbo i Orange Business Services i en pressemelding.

Samtidig med dette lanserer Orange en løsning for ytelsesadminstrasjon kalt Network Boost. Denne vil ifølge selskapet hjelpe bedrifter med å optimalisere sine applikasjoner.

Kundene skal ved hjelp av løsningen kunne gi prioritet til ulike applikasjoner på tvers av geografisk beliggenhet og i sanntid. Innebygget i Network Boost er også proaktive ytelsesmålinger - samt en ny type tjenesteavtale (Service Level Agreement), som ifølge selskapet garanterer oppetid på applikasjonsnivå.

Til toppen