SPSS starter Norges-kontor

Når SPSS nå etablerer seg i Norge, er det Component Software som holder tømmene og styrer toget.

Når SPSS nå etablerer seg i Norge, er det Component Software som holder tømmene og styrer toget.

Det nærmest legendariske statistikk-selskapet SPSS Inc., med røtter tilbake til 1968, etablerer et eget datterselskap i Norge. Selskapet bemannes imidlertid av ansatte fra samarbeidspartneren Component Software Norge AS (CSN), inkludert påtroppende daglig leder Svein Mellebye, som er rekruttert av CSN.

- Dette er, i all beskjedenhet, et lite sjakktrekk vi har gjort, sier adm. dir i CSN, Truls Berg, til digi.no.

Berg har bakgrunn blant annet fra SPSS konkurrent SAS Institute.

- Component Software hadde god kompetanse på rapporteringssystemer og "business objects", men vi tapte til SAS Institute i saker hvor det var spørsmål om mer avansert statistikk, forteller Berg.

Så CSN bestemte seg for å kontakte SPSS, og fikk i gang en dialog med han som har ansvaret for Sør-Afrika, Norge og alle de andre største og viktigste landene, en israeler ved navn Tal Laor. Tidligere representant for SPSS var Posten SDS.

- SPSS ønsket et kontor i Norge, men ville ha sitt eget navn, forteller han. - Vi hadde ikke lyst til å døpe om Component Software. Dermed kom vi frem til at vi skulle etablere et datterselskap i fellesskap. Så SPSS er et eget selskap, men er reellt sett et kontor innenfor CSNs vegger.

Til toppen