Spydig bemerkning på siste lønnsslipp?

"Nyt livet i dag - i morgen har du kanskje ikke råd." Dette står trykt i anmerkningsfeltet på den siste lønnsslippen en mann mottok fra sin tidligere arbeidsgiver Andersen Consulting.

"Nyt livet i dag - i morgen har du kanskje ikke råd." Dette står trykt i anmerkningsfeltet på den siste lønnsslippen en mann mottok fra sin tidligere arbeidsgiver Andersen Consulting.

- En mildt sagt bisarr kommentar på et slikt dokument, er lønnsmottakerens umiddelbare reaksjon.

Han lurer på om anmerkningen er ment som en siste "stikkpille" fra arbeidsgiveren til sine ansatte når de velger å slutte. I et intervju med digitoday.no forteller han at han reagerte fordi han ikke har sett noen kommentarer i dette feltet tidligere, og fordi han ikke kjenner noen som jobber i lønningsavdelingen.

Personen har jobbet tre år i Andersen Consulting, og sa opp sin stilling for å begynne i et annet konsulentselskap. På siste lønnsslippp står det altså følgende: Nyt livet i dag - i morgen har du kanskje ikke råd.

På lønningskontoret til Andersen Consulting får digitoday.no opplyst at dette er lagt inn som en felles anmerkning til alle ansatte.

- Dette er noe nytt vi har begynt med. Vi har tenkt å ha et slags "månedlig gullkorn" på alle lønnsslippene, forteller Jon Harald Lædre, gruppeleder i lønnsavdelingen på AC.

Han forsikrer at det ikke er noe annet som ligger bak, men forstår at det for denne personen kan virke som en uheldig formulering fra selskapets side.

- Jeg skjønner at det kan falle uheldig ut. Det er første gang vi har sendt ut noe sånt, og det er ikke så rart hvis vedkommende trodde dette var en slags personlig hilsen, sier han til digitoday.

En lønnsslipp er et privat dokument, men disse brukes ofte i forbindelse med lånesøknader. Skal man ha bolig- eller billån er det vanlig å måtte dokumentere inntekter ved vise siste lønnsslipp. Hvis denne personen skulle søke lån i dag, er det heller ikke sikkert banken ville betraktet søknaden i et heldig lys...

Til toppen