Spyglass-nettleser for Telenor-mobilen

Telenor Mobil har hatt Spyglass-nettleseren på prøve et års tid, og er fornøyd nok til å undertegne en lisensavtale.

Telenor Mobil har hatt Spyglass-nettleseren på prøve et års tid, og er fornøyd nok til å undertegne en lisensavtale.

Produktdirektør i Telenor Mobil, Trond Wiborg, sier til digi.no at teknologien til Spyglass har vært testet innenfor Nomade-systemet i vel et år. Over sommeren vil tjenesten kommersialiseres for fullt, også med tilgang for andre mobilkunder, som ikke nødvendigvis bare de som har Nomade.

Spyglass Inc. er kanskje mest kjent som amerikansk utstyrleverandør for webgrensesnitt, og for å ha produsert nettleseren Mosaic. Telenor Mobil har lisensiert Spyglass Prism Internet, som legger veien åpen for Telenor til å tilby Internett via mobile terminaler som mobiltelefoner, bærbare datamaskiner og lommemaskiner (også kalt PDA).

Produktet Spyglass Prism optimaliserer Internett-mulighetene, ved å minimalisere datastrømmen. Programvaren henter ned eksisterende nettsider, men utelukker unødvendig informasjon slik at det som vises på mibiltelefonen bare er innholdet i ren tekst.

Spyglass-sjefen i Europa, David Harris-Evans, sier Spyglass gjør det mulig å aksessere Internett ved hjelp av GSM-mobiltelefoni på en mest mulig effektiv måte.

Spyglass er medlem av WAP (Wireless Application Protocol) Forum, og lanserte nylig muligheten for å endre html-koding til wml i Prism-programmet. Ved hjelp av dette vil mobilbrukere med WAP-terminaler kunne aksessere alle nettsteder.

Til toppen