Spyware-selskap saksøker antispyware-selskap

I god amerikansk tradisjon har det største snikannonse-selskapet saksøkt en leverandører av ryddeprogrammer.

I god amerikansk tradisjon har det største snikannonse-selskapet saksøkt en leverandører av ryddeprogrammer.

Spyware er blitt merkelappen man etterhvert bruker på alle slags programmer som installerer seg uten at du ønsker det og enten spioner på din nettbruk eller viser deg annonser du ikke kan stoppe.

Slik programvare følger ofte med som en del av annen programvare og installeres samtidig eller installeres når du besøker enkelte nettsider.

    Les også:

Den ledende aktøren i bransjen er etter alt å dømme Gator, blant annet fordi deres program følger med i Kazaa. Brukere av Kazaa får derfor servert vinduer med annonser med jevne mellomrom og fjerner man Gator, virker ikke Kazaa lengre.

Gator selv markedsfører sin programvare som et system som husker passord automatisk, men nevner ikke noe om at det servere annonser.

Til tross for at selskapet driver i en grumsete juridisk gråsone, er man ikke sjenerte. I god amerikansk tradisjon har nå selskapet saksøkt PC Pitstop, en leverandør av programvare som luker ut spyware, skriver Cnet.

Og det er nettopp ordet spyware striden står om. Gator liker ikke ordet og under trussel om rettssak har PC Pitstop gitt seg. Gator skal også har truet andre leverandører av programvare som luker dem vekk fra maskiner de er installert på.

Men Gator kan bare få leverandørene til å endre sin språkbruk, Gator kan ikke stoppe dem fra å lage programvare som fjerner Gator-systemet.

Til toppen