SQL Server 2008 er ferdig

Microsoft melder at SQL Server nå kan lastes ned.

SQL Server 2008 er ferdig

Microsoft melder at SQL Server nå kan lastes ned.

I ettermiddag norsk tid slapp Microsoft løs den oppdaterte versjonen av selskapets populære databaseprodukt, SQL Server.

Utfordringen til Microsoft har vært at 2005-utgaven har vært dønn stabil.

- Fokuset på den nye versjonen har vært å møte trender i markedet, ikke å fikse mangler eller feil, forklarte selskapets produktsjef i et lengre intervju med digi.no tidligere i år.

    Les også:

Den nye versjonen av SQL Server tilbyr blant annet støtte for policy-basert styring, revisjon, lagring av store mengder informasjon, geospatiale data og avanserte rapporterings- og analysefunksjoner.

- Microsoft utviklet denne versjonen av SQL Server med kunden i tankene, sier Ted Kummert, leder for Microsofts avdeling for data- og lagringsplatformer.

SQL Server er ifølge Kummert alene om å inkludere godt integrert funksjonalitet for forvaltning av data, samt avansert business intelligence rett ut av boksen.

Forrester-analytiker Noel Yuhanna trekker også frem mulighetene innen forretningsanalyse som et konkurransefortrinn.

- Microsoft er en av de få leverandørene som tilbyr enterprise search og muligheter for rapportering av business intelligence. Den tilbyr solid støtte for aggregering, oppsummering, søkemotor og instrumentpanel. Transaksjoner mellom distribuerte datakilder og langtidstransaksjoner er også noen av Microsofts sterke sider, sier Yuhanna.

Lastet ned 450.000 ganger

Kunder og partnere har allerede lastet ned SQL Server 2008 i «community technology preview»-versjonen mer enn 450.000 ganger. Det skal allerede være over 75 store applikasjoner i produksjon. I tillegg melder Microsoft om mer enn 1350 applikasjoner under utvikling i de 1000 programvarehusene som utvikler på SQL Server 2008.

Blant store virksomheter som nå tester ut SQL Server 2008 finner vi Clear Channel Communications, Hilton Hotels, Siemens og Xerox.

SQL Server 2008 er tilgjengelig i følgende utgaver: Enterprise, Standard, Workgroup, Web, Developer, Express og Compact. De to sistnevnte er gratis, og kan allerede i dag lastes ned fra Microsofts nettsider.

Evalueringsversjoner av de øvrige utgavene blir ifølge Microsoft tilgjengelig for nedlasting for MSDN og TechNet-abonnenter i morgen, den 7. august.

Prisen for nye versjonene skal som tidligere annonsert ikke øke.

    Les også:

Til toppen