SR-Bank: - Fellesdata nede 8 prosent av tiden

EDB Business Partners datterselskap Fellesdata får hard kritikk av bankkunder, som beskylder selskapet for uakseptabelt mye nedetid. Nå vurderes alternativer.

EDB Business Partners datterselskap Fellesdata får hard kritikk av bankkunder, som beskylder selskapet for uakseptabelt mye nedetid. Nå vurderes alternativer.

Flere banker beklager nå ustabil drift av nettbanker den siste tiden.

- Fellesdata har vært nede 8 prosent av tiden den siste måneden, sier informasjonssjef Tor Kristian Haugland i SR-Bank til Stavanger Aftenblad.

- Vår avtale med Fellesdata krever en bedre stabilitet enn dette, så det som har skjedd, vil få et avtalemessig etterspill, sier Haugland til avisen.

Haugland gjentar torsdag morgen til digi.nos søsterpublikasjon iMarkedet at oppetiden for nettbanken den siste måneden har vært på dårlige 92 prosent.

Også fra Sandnes Sparebank reageres det:

- Vi må si at vi har mange misfornøyde brukere på tråden, og dette er noe vi tar ytterst alvorlig. Vår øverste ledelse er tett involvert i saken, sier informasjonssjef Ingrid Fure Schøpp.

- Vi arbeider for å gjøre oss mindre avhengige av Fellesdata. Vi må være i stand til å tilby kundene våre alternativer når systemet svikter, sier Schøpp.

- Det er ikke tvil om at Fellesdata trenger en konkurrent. Bankene må gå sammen og kreve bedre stabilitet, sier Schøpp til Stavanger Aftenblad.

Hverken Fellesdatas Ole Trasti eller EDBs Bjørn Trondsen var tilgjengelig for kommentar torsdag formiddag.

Flere IT-relaterte økonominyheter finner du på denne samlesiden på iMarkedet.

Til toppen