KARRIERE

ST-Ericsson kutter 1600 stillinger

Varsler stor omstrukturering.

ST-Ericsson sier opp omtrent en tredel av staben og flytter mange andre ansatte over i moderselskapene.
ST-Ericsson sier opp omtrent en tredel av staben og flytter mange andre ansatte over i moderselskapene.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. mars 2013 - 11:28

ST-Ericsson, som leverer systembrikker til mobilleverandører, kunngjorde i dag en omfattende omstruktering av bedriften. Selskapet, som er en joint venture mellom STMicroelectronics og Ericsson, planlegger å si opp omtrent 1600 ansatte globalt.

I kunngjøringen heter det at omtrent 1800 av de ansatte i selskapet vil bli overført til Ericsson avdelinger i primært Sverige, Tyskland, India og Kina, mens omtrent 950 skal overføres til STMicroelectronics' avdelinger i primært Frankrike og Italia. Omtrent 200 andre ansatte skal omplasseres i eksterne virksomheter. Til sammen utgjør denne overflyttingen storparten av arbeidsstyrken i ST-Ericsson.

Mellom 500 og 700 av stillingene som skal kuttes, er mellom 500 og 700 i Europa. Av disse er mellom 400 og 600 i Sverige, men mellom 50 og 80 i Tyskland.

Selskapet har foreløpig ikke diskutert omstruktureringen med ansatterepresentantene.

Det er bare en uke siden ST-Ericsson kunngjorde at dets president og administrerende direktør, Didier Lamouche, har valgt å forlate selskapet.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.