DIGI.NO

Stabil framgang i eBay

Meg Whitman prøver å øke vekstraten i det stadig mer stabile dotcom-selskapet eBay.

20. okt. 2005 - 10:04

eBay økte omsetningen i tredje kvartal med 37 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor, til 1,1 milliarder dollar. Trekker man fra omsetningen til selskaper som er nye i eBay-systemet, det vil si Skype, Rent.com og Shopping.com, er veksten 33 prosent.

Resultatet økte med 40 prosent, til 255 millioner dollar, så vidt over det analytikerne hadde ventet.

Den internasjonale omsetningen vokste med 43 prosent til 409 millioner dollar. For et år siden var den internasjonale vekstraten 83 prosent.

Omsetningen i USA økte med 29 prosent til 450 millioner dollar. Det er den høyeste vekstraten på fire kvartaler. I første kvartal var eBays vekst i USA nede i 20 prosent.

Omsetningen til PayPal økte med 44 prosent til 247 millioner dollar, mot en vekstrate på 59 prosent for et år siden.

Toppsjef Meg Whitman peker på at utenom USA, øker vekstraten også i selskapets nest største marked, Tyskland, og i Kina, der veksten dabbet av i første halvår.

I 2006 regner Whitman med at Skype vil generere en omsetning på 200 millioner dollar. eBay kjøpte Skype i begynnelsen av september for 2,6 milliarder dollar.

eBay tar sikte på å gjøre finansdirektør Rajiv Dutta til toppsjef i Skype, straks de finner en ny finansdirektør.

Prognosene for fjerde kvartal og for 2006 ble justert noe ned, til under det analytikerne hadde ventet. Det utløste et kursfall på mer enn 6 prosent da prognosene ble kjent.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.