FORBRUKERTEKNOLOGI

Stadig bedre bilder i norske karttjenester

Fokus på Norge gjør det mulig for norske karttjenester å tilby bedre innhold enn Google.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. feb. 2008 - 14:36

Selv om det digitale, nettbaserte kartmarkedet domineres av Google Maps, er det mulig for tilsvarende norske tjenester å konkurre - i Norge. Fokus på bare ett land gjør investeringene mindre og nærhet til markedet er sjelden noen ulempe.

Det er spesielt bildematerialet på de norske tjenestene som begynner å bli svært bra. Gule Sider kunngjorde nylig at karttjenesten er blitt utvidet med nye skråbilder, fra 34 byer og tettsteder i Norge, de fleste tatt i 2007. Disse bildene er langt mer detaljerte enn satellitt- og flyfotoene blant annet Google tilbyr. Ifølge reklamen er detaljnivået så høyt at man kan se mennesker sole seg på terassen.

    Les også:

Skråfoto fra Gulesider.no - Kongeparets hytte på Mågerø

Finn.no fotograferer på Karl Johans gate

(Foto: Glenn O. Larsen)Også Finn.no har en karttjeneste som tilbys i samarbeid med Sesam. Den benyttes først og fremst for å illustrere hvor boliger i boligannonser er lokalisert, men mye tyder på at selskapet har ytterligere planer.

Søndag oppdaget en digi.no-leser den lett oppsiktsvekkende bilen på bildet til høyre. Den kjørte oppover Karl Johans gate i Oslo med et spesielt kamerastativ på taket. Hver 5. til 10. meter stoppet den for å fotografere. Ifølge leseren skal personene i bilen ha bekreftet at de var i ferd med å lage en gatevisning, tilsvarende det som tilbys i blant annet Google Maps fra flere amerikanske storbyer.

Markedssjef i Finn.no, Janne Jacobsen, kunne ikke bekrefte dette, men henviste digi.no til en person i datterselskapet Vision Completed, som skal være ansvarlig for denne typen virksomhet. Dessverre har vi ikke fått tak i vedkommende i dag.

Google Maps gatebilde fra Las Vegas

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.