Stadig bedre mobil-Outlook

Flere fikser rullet ut

Stadig bedre mobil-Outlook
Oulook mobile ios android Bilde: Microsoft

Microsofts nye Outlook til iOS og Android (basert på applikasjonen Acompli, som Microsoft kjøpte i fjor) ble godt mottatt da den ble lansert for to uker siden.

Nå kommer utviklerne med enda flere nyttige funksjoner til appen, som er relevante for brukerne av begge operativsystemene.

For det første er det snakk om bedre sikkerhet: Outlook kan nå låses med en PIN-kode eller passord, hvis bedriften har aktivert denne type funksjonalitet. På iOS 8 (som kreves for Outlook) vil det brukes innebygd kryptering for å beskytte data som Outlook lagrer lokalt på enheten. På Android kan man sette opp ytterligere krav for passord-kompleksitet og hvor mange ganger man kan skrive inn feil passord før enheten låses.

Administratorene kan nå også fjernslette innholdet i Outlook-appen raskere, og prosessen skal skje i løpet av sekunder. Slettingen fjerner brukernes epost, kalender og kontakter, men påvirker ikke resten av enheten.

På brukersiden er det lagt inn støtte for IMAP-protokollen, på iOS er det nå mulig å aktivere eller deaktivere samtale-visning av epostene, mens på Android er det nå mulig å tilpasse sveipe-bevegelsene for diverse aktiviteter.

Microsoft lover flere fikser fremover: Blant annet skal Outlook-infrastrukturen flyttes fra Amazon Web Services til Azure. Det kommer støtte for lokal lagring av kontakter, bedre språklokalisering og andre forbedringer.