Stadig befolkningsvekst i Component Software

Component Software-sjef Åge Lønning søker på nytt en mengde seniorkonsulenter.

Component Software-sjef Åge Lønning søker på nytt en mengde seniorkonsulenter.

Component Software er en nordisk leverandør av programvareløsninger og informasjonsforvaltning. I mars 2004 jobbet 125 medarbeidere fordelt på kontorer i Oslo, København og Stockholm, men siden den gang har selskapet vært i kraftig vekst.

Med god margin ble 2005 et «all time high» år for selskapet og har tydeligvis fortsatt i 2006. Økt ordremengde krever flere ansatte, og i løpet av første kvartal ansatte selskapet 15 erfarne konsulenter – flere er nå på vei.

På selskapets hjemmeside annonseres det etter 20 hoder til – i første omgang.

Konsernsjef Åge Lønning i Component Software hevder at én av de viktigste grunnene til at den store veksten i første kvartal, nettopp har vært at selskapet, i motsetning til mange av sine konkurrenter, har hatt ledig kapasitet til å håndtere nye prosjekter.

Component Software har de siste årene satset tungt på å bli det ledende konsulenthuset i Norden innenfor de voksende områdene business intelligence/datavarehus, integrasjon og datakvalitet. Nå bærer satsningen for alvor frukter, spesielt innenfor området business intelligence/datavarehus, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi er allerede blant landets tre største miljøer innenfor dette området, og målet er helt klart på sikt å bli nummer 1. Men like spennende som veksten, er at vi har fått på plass noen av de skarpeste hodene i landet på BI/Datavarehus, sier Lønning.

De aller fleste av de 15 nyansatte som selskapet har ansatt første halvår, er på seniorkonsulentnivå.

For å lede den store gruppen med konsulenter, har Component Software ansatt to personer med lang fartstid i bransjen. Rikke Hurlen og Tom Erik Falla fra henholdsvis DaVince og Avenir, har begge jobbet med BI/datavarehus-prosjekter i en årrekke for forskjellige organisasjoner. Sammen utgjør de også 2/3 av juryen for Datavarehusprisen som vært år deles ut Confex.

– Konkurransen om de beste hodene er beintøff. Derfor er det svært tilfredsstillende å oppleve at det fagmiljøet vi bygd opp, virker attraktivt for så mange. De 15 vi har fått på plass i år, har helt klart den faglige tyngden og erfaringen som vi mener er nødvendig for å kunne matche våre andre erfarne konsulenter og hjelpe oss til å videreutvikle dem, forteller Lønning.

Til toppen