BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stadig billigere å ringe til mobil

Prisen på samtaler fra fasttelefon til mobiltelefon faller som en stein. Telenors varsel om prisnedgang påvirket hele markedet, og så å si alle andre har endret sine priser nedover. Men Telenor er langt fra billigst.

Frode Eriksen
23. feb. 1998 - 12:10

Det er fint å være telefonkunde, og enda finere er det om ringevolumet er høyt. Teleselskapene byr om kapp om de beste kundene og resultatet er kamp ned til ørene på telefonsamtaler.

De fleste operatører har lagt om prisene sine fra 1. mars etter Telenors varslede prisnedgang, og i denne prissammenlikningen er det bare sett på priser fra fasttelefon til de to norske mobiloperatørene. digi.no har bare sett på selve samtaleprisen, og forutsetter at kunden allerede sitter med summetonen. Vi har ikke tatt utgangspunkt i et bestemt ringemønster, bare beregnet prisen for første minutt, og prisen for en gjennomsnittsamtale på tre minutter.

Om en er kunde hos telemeglerne NetNet eller Netsource, trenger kunden en router fra selskapet, som distribuerer telefonsamtalen til riktig (og billigst) teleoperatør. Gjennomsnittsprisen for NetNets kunder for et slik router er 4000 kroner. Hos Netsource er ruteren inkludert i en kundeavtale. Begge telemeglerne har i utgangspunktet ikke tilbud mot privatmarkedet, og for å få sammenliknbare priser er det lagt til merverdiavgift på NetNet og Netsources priser.

I denne oversikten er de to mobiloperatørene selv ikke med - de kommer vi tilbake til.

Pristesten viser - ikke overraskende - at det er telemeglerne som kommer best ut prismessig sett. For de tre hovedaktørene på fasttelefonmarkedet, Telia, Tele2 og Telenor, er det Telia som kommer best ut på gjennomsnittssamtalene som ligger på rundt tre minutter, mens Tele2 er billigst det første minuttet.

TABELL: Samtaler fra fasttelefon til mobiltelefon (Telenor Mobil og NetCom)

Fra operatør Ett minutt Tre minutter
Netsource* 1,81 4,64
NetNet*** 1,87 5,61
Telia Norge** 2,17 5,51
Tele2 Norge* 2,15 5,56
Telenor Basis* 2,25 5,95

*=inkl. startavgift 40 øre **=inkl. startavgift 50 øre ***=inkl. startavgift 31 øre. Priser gjelder fra 15. mars.
Kilder: Telenor, Telia Norge, Tele2 Norge, NetNet, Netsource. Alle priser er inkl. mva.

Presisering:
digi.no gjør oppmerksom på at denne tabellen inneholder dels ikke sammenliknbare tall etter som NetNet og Netsource i utgangspunktet ikke har tilbud til privatpersoner, mens vi ba Tele2, Telia og Telenor å oppgi tall for privatkunder.

Dette gjør at tallene fra NetNet og Netsource er sammenliknbare seg imellom, men ikke med Tele2, Telia og Telenor. De tre sistnevnte selskapene kan derimot sammenliknes seg imellom.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.