BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stadig flere bibliofile surfere

En amerikansk-kanadisk undersøkelse viser at andelen surfere som skaffer seg tilgang til Internett fra offentlige steder som bibliotek, kirker, museer, sykehus og flyplasser, øker svært raskt.

Eirik Rossen
14. aug. 1997 - 14:54

Våren 1996 svarte 1,5 prosent av Internett-brukerne i USA og Canada at de brukte slike alternative tilbud for å få tilgang til nettet, i stedet for hjem, skole eller arbeidssted. Ett år etter har andelen økt til fire prosent. En tendensanalyse viser at andelen kan øke til hele 30 prosent i år 2000.

Av de som surfer "alternativt" velger 36 prosent et offentlig bibliotek, 14 prosent kirker eller tilsvarende lokale sentre, og 11 prosent Internett-terminaler i kommersielle sentre. Andre alternative tilgangspunkter er hoteller (6 prosent), museer og andre fritidstilbud (5 prosent), sykehus (3 prosent) og flyplasser (3 prosent).

I undersøkelsen oppfattes ikke surfing fra andres hjem eller arbeidsplass som "alternativ" tilgang.

MCI LibraryLINK sto for undersøkelsen som ble gjennomført ved telefonintervjuer i USA og Canada av Nielsen Media Research. MCI LibraryLINK er et felles prosjekt mellom den internasjonale telegiganten MCI og American Library Association. Prosjektet har hittil gitt 87 amerikanske folkebibliotek tilgang til Internett. Det kommende tre år vil MCI bevilge en million dollar for at flere bibliotek skal ha råd til å gi Internett-surfere et alternativt tilbud. 44 prosent av alle amerikanske bibliotek tilbyr i dag Internett til sine brukere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.