KARRIERE

Stadig flere ledige stillinger i IT-bransjen

IT-bransjen sliter stadig tyngre med å finne folk nok, det understreker februar-tallene fra Nav/Aetat.

2. mars 2007 - 07:52

Februar-tallene fra Nav/Aeat er dyster lesning for IT-bransjen og IT-sjefene rundt i norsk næringsliv og offentlig sektor. Tallene understreker at antallet ledige fortsetter å falle mens antall ledige stillinger som utlyses fortsetter å vokse.

Hoppene er formidable siden februar i fjor.

Det ble i løpet av februar utlyst 1379 IT-stillinger, forteller avdelingsdirektør Hans Kure i Aetat til digi.no. Dette vet Aetat fordi man samler inn stillingsannonser fra alle nettsider, aviser og andre kilder der stillinger utlyses.

1379 stillinger er et hopp på hele 57 prosent fra februar i fjor, forteller Kure.

Samtidig faller antall ledige og gjennomstrømningen i køen er høy. I februar var det bare 1000 IT-folk som var innom ledighetskøen i en kortere eller lengre periode. Dette er 38 prosent færre enn i februar i fjor.

Kure forteller at ledigheten er ned på rundt 1,3 prosent, hvilket tilsier at Nav/Aetat regner med at det finnes rundt 75.000 ansatte i IKT-stillinger rundt i Norge.

IT er blant de yrkesgruppene der ledigheten er lavest, men det er enda verre inn helsestillinger som krever lang utdannelse: Der er ledigheten ned under en prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.