Stadig flere nettbutikker blir sikrere

Stadig flere norske nettbutikker innfører ny sikkerhet som gjør svindel vanskelig.

Stadig flere norske nettbutikker innfører ny sikkerhet som gjør svindel vanskelig.

Opptil 70 millioner kroner går tapt årlig ved kortbruk i Norge, og det anslås at rundt 10 prosent av dette dreier seg fra netthandel.

En ny betalingsløsning, 3-D Secure, som digi.no skrev om i går, skal hindre at butikker skal tape penger på svindel.

    Les også:

Cardia er en konkurrent til BBS og Paynet for å levere 3-D Secure til norske nettbutikker. BBS forteller de har koblet 500 norske nettbutikker med 3-D Secure teknikken, men langt flere har på plass løsningen. For Cardia forteller nå at også de har 500 norske nettbutikker på 3-D Secure.

Dette har skjedd på rekordtid - selskapt ble etablert i 2004.

Alle kundene har installert sikkerhetsløsningen, og administrerende direktør Carlo Ghersetti melder om gode erfaringer med bruk av 3-D Secure.

- Sikkerhetsløsningen er bra for butikkene som kan oppnå en oppgjørsgaranti ved svindel. For kortholdere vil det med løsningen være mindre sannsynlig at noen kan svindle ettersom systemet enten krever en PIN-kode eller brukeridentitet, sier Ghersetti til digi.no.

Cardia er spesialisert innen transaksjoner innen sikkerhets- og prosesseringsløsninger for betalingskort og betalingssystemer. Et av hovedproduktene er løsninger for internettbutikker. Cardia leverer i dag til rundt 35 prosent av norske nettbutikker som tilbyr betaling med kredittkort.

Selskapet har i dag sin største markedsandel i Norge, men opplever stadig økende vekst og interesse i utlandet.

- Vi ser en voldsom vekst i dette markedet, og vi ønsker nå å bre oss ut både i Sverige, Finland og England, forteller Ghersetti.

Teller (tidligere Visa) tror den nye sikkerhetsløsningen kan være med på å redusere svindelen kraftig.

Både banker og butikker innfører betalingsløsningen nå. Innen juni 2006 skal alle de norske bankene ha 3-D Secure.

Til toppen