BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stadig flere norske husstander får bredbånd

Gallup Interbuss mener det fortsatt er kraftig vekst i antallet husstander som tar i bruk bredbånd.

2. juli 2003 - 13:16

Ifølge den siste Gallup Interbuss-undersøkelsen var det en vekst på fire prosent i antallet husstander som hadde bredbånd i Norge i andre kvartal av 2003, i forhold til i første kvartal i år.

Gallup Interbuss er en landsomfattende undersøkelse om tilgang og bruk til IKT i forbrukermarkedet. Undersøkelsen gjennomføres fire ganger i året og er baserer sine resultater på 1000 intervjuer gjennomført på telefon mot et landsrepresentativt utvalg. Undersøkelsen er gjennomført siden 1996

    Les også:

I alt har nå omtrent 19 prosent av de norske husstandene, det vil si i underkant av 400.000, bredbånd. Av disse oppgir omtrent 74 prosent at de har ADSL, mens de resterende benytter en annen type bredbånd. Undersøkelsen viser også at det er husstander med ISDN som bytter til bredbånd. Andelen som benytter analogt modem er stabil.

Den sterke økningen i bredbånd det siste halve året skyldes ifølge undersøkelsen flere årsaker. Store kampanjer fra leverandørene og stadig bedre tilgjengelighet, regnes som de viktigste.

Ifølge undersøkelsen er bredbånd mest utbredt i Oslo og Akershus, og det er også dette området som har hatt den kraftigste økningen gjennom det siste halve året. Dette har selvfølgelig sammenheng med at det er her tilgjengeligheten er størst.

Det er flest yngre som har bredbånd, og sannsynligheten for bredbånd øker med utdanning.

Av de husstandene som i dag bare har tilgang til Internett ved hjelp av modem eller ISDN, forteller 19 prosent at de ønsker å bytte til bredbånd i løpet av de neste seks månedene. Framtiden ser dermed lys ut for bredbåndsleverandørene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.