ANALYSER

Stadig flere utviklere velger Python

Analyseselskap mener Google er den viktigste årsaken.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. nov. 2009 - 11:02

Evans Data publiserte i går en rapport med resultatene fra en spørreundersøkelse gjort blant nordamerikanske programvareutviklere. I alt ble 500 utviklere intervjuet om blant annet hvilke programmeringsspråk de benytter.

Selve rapporten er ikke fritt tilgjengelig, men ifølge en pressemelding fra Evans Data er den mest oppsiktsvekkende nyheten den kraftige økningen i bruken av skriptspråket Python. Bruken av dette har økt med 45 prosent siden våren 2008, fra 13 prosent den gang til 20,3 prosent nå.

- Python har eksistert siden 1989, men har aldri hatt mange brukere før ganske nylig. Denne økningen i bruken illustrerer effekten av Google og løftet om nettskyen som Googles App Engine avhenger av. Etter hvert som landskapet for databehandling utvikles med nettskyen, vil dette også påvirke bruken av de omkringliggende teknologienem slik vi ser her, sier Janel Garvin i Evans Data i pressemeldingen.

Det er en kjensgjerning at mange av Googles løsninger er basert på Python, noe som alene nok har ført til økt interesse for språket.

Googles App Engine ble forøvrig lansert våren 2008.

Ifølge undersøkelsen holder bruken av de øvrige skriptspråkene, slik som Ruby, PHP, Perl og Actionscript, seg nokså konstant.

Andre funn som har blitt gjort i forbindelse med undersøkelsen viser at bare 8,7 prosent av nordamerikanske utviklere har tatt i bruk en nettskytjeneste som et utviklingsmiljø. Men 18 prosent planlegger å gjøre dette i løpet av det kommene året.

Andelen av utviklerne som benytter smidige metoder, er 40 prosent større enn andelen som benytter fossefallsmetoden.

Mangelen på prioritering i bedriften er den største hemskoen for implementeringen og bruken av SOA (Service-oriented architecture).

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.